No šī pieticīgā, pat nabadzīgā šķīvja satura var ātri un viegli pagatavot lielisku zupu.
1 kartupelis, ½ burkāns, 3 nelielas vai 1 liela vārīta biete, 200-300g maltas gaļas, 1 neliels sīpols, sāls, maltie melnie pipari, 3 piparu graudiņi, 1 daiviņa ķiploks
Uzliek vārīties 2l ūdens. Tikmēr nomizo dārzeņus, kartupeļus un burkānu sagriež kubiņos, bieti sarīvē, pusi sīpola smalki sakapā. Malto gaļu samīca ar sāli, maltajiem pipariem un sakapāto sīpolu. Saveļ valrieksta lieluma lodītes.
Kad ūdens uzvārījies, liek tajā burkānu, nesagriezto pussīpolu, piparu graudiņus, sāli, pa vienai uzmanīgi ielaiž sagatavotās frikadeles. Vāra 15min periodiski noputojot. Pievieno kartupeļus, vāra 10min. Pieliek sarīvētās bietes, piespiež ķiploku, vāra 5min. Ļauj 10min zem vāka zupai ievilkties. Un lūk! Šeit ir rezultāts:
Pasniedzot pievieno krējumu; var pielikt nedaudz etiķa vai citronskābes.
Zupu faktiski iespējams pagatavot vēl īsākā laika posmā, samazinot pirmo vārīšanās laiku par 10min. Tomēr labāka garša, smarža un baudījums ir, ja gaļa, t.i. frikadeles, pavārīta ilgāk.