Mamma mencu gatavoja vienkārši – sagrieza gabaliņos, apviļāja miltos un olā un sacepa uz pannas. Pa vienkāršo un trekno. Tā kā zivis ēdu ļoti reti, man gribas ko īpašāku, turklāt pašlaik ir nepieciešamība arī pēc liesāka pagatavošanas veida. Tā nu tapa divējādas mencas vienā traukā. Viena ar austrumu, otra ar Vidusjūras piešprici.
0,5kg menca, 400g tomāti savā sulā, 1ēd.k. eļļa, 1 sīpols, 1tk brūnais cukurs, 1ēd.k. sojas mērce, daži zariņi timiāns
Mencu notīra, nogriež spuras un asti. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Pannā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus, kamēr zeltaini (~5min). Pievieno tomātus, cukuru un sojas mērci, no zariņiem noņem timiāna lapas un arī pievieno. Visu pavāra 2 minūtes.
No follijas pagatavo laiviņu. Tajā liek 1/3 mērces. Ievieto zivi. Tās atvērumā liek otru 1/3 mērces un pārklāj ar atlikušo. Folliju brīvi pārloka un saspiež. Cep cepeškrāsnī 200° aptuveni 20min.
Gatavu pasniedz tajā pašā folijas laiviņā. Sanāk 2 porcijas ar aptuveni 180kcal katrā.