Lavaša augstākais popularitātes punkts jau sen kā garām, tomēr kā ātri pagatavojama uzkoda tā joprojām ir visvienkāršākā.
1 plāksnes lavašs, 120g auksti kūpināts lasis, 50g siers (Holandes, Krievijas utml), 200g svaigais siers, 2ēd.k. majonēze, 3 zariņi dilles, citronpipari
Lavaša plāksni izklāj ar gaišāko pusi uz augšu. Pārsmērē ar svaigo sieru vienmērīgā kārtā. Lasi sagriež pēc iespējas plānākās šķēlēs. Sieru sarīvē, dilles sakapā.
Visu joslās izkārto uz lavaša, pārkaisa ar citronpipariem, pārslaka ar majonēzi.No īsākās malas sāk tīt rullī. Kad satīts, sagriež 1cm biezās ripās, kārto šķīvī un pasniedz.
Nevajadzētu pārspīlēt ar majonēzi, citādāk lavašs izmirks un juks ārā.