Ir simtiem recepšu kā pagatavot garneles čaulā. Tās lasot esmu izvilkusi 3 lietas, bez kurām nebija sastopa gandrīz neviena no tām – vīns, ķiploki un garneles. Eiropeiskākos variantos klāt nāk sviests, aziātiskākos – ingvers. Un ir arī apvienotie mikšļi.
0,5 kg saldētas garneles čaulā, 4 lielas daiviņas ķiploks, 2 ēd.k. tomātu pasta, 1 ēd.k. sojas mērce, 1 ēd.k. austermērce, 1 t.k. cukurs, 1-2 ēd.k. rīsu etiķis, 50ml baltvīns, 1 ēd.k. sviests
Ķiplokus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un ~ 1 min. cep sviestā. Pievieno atkausētas garneles, kurām iepriekš notecināts liekais šķidrums.Neilgu brīdi apcep.
Sajauc tomātu pastu, abas mērces, etiķi, vīnu un cukuru un maisa līdz cukurs izkusis. Pārlej garnelēm un turpina cept/sautēt periodiski maisot, līdz liekais mitrums iztvaikojis un garneles apvilkušās ar sārtu spīdīgu garoziņu.
Ja vēlas pikantāku, kopā ar ķiploku var apcept arī 1t.k. sasmalcinātas ingvera saknes.