JA ir palicis pāri jau pagatavots puķkāposts, iesaku to pārstrādāt šajos maigajos, pavisam nedaudz pikantajos puķkāpostu plācenīšos. Ķiploku un sīpolu nemīļotāji droši var iztikt bez tiem.
Plācenīšiem: 300g vārīts (tvaicēts) puķkāposts, 100ml sakapāts sīpols, 2ēd.k. pilngraudu milti, 2tk saspiesti ķiploki, 1/2tk malti melnie pipari, šķipsniņa sāls, 1/4tk rīvēta citrona miziņa, 50g rīvēts kartupelis, 60g rīvēts pikants siers, 2 lielas olas, 2tk eļļa
Mērcei: 60ml grieķu jogurts, 2ēd.k. kapāti lociņi, 2ēd.k. majonēze, 2tk citrona sula, šķipsna sāls
Puķkāpostu sasmalcina biezenī. Iemaisa sīpolus, miltus, ķiplokus, sāli, piparus, kartupeļus, citrona miziņu, sieru un viegli sakultas olas. Visu samaisa viendabīgā mīklā, no kuras izveido astoņus plāceņus.
Mērcei sajauc visas sastāvdaļas.
Pannā sakarsē eļļu. Plācenīšus cep no katras puses 4min līdz zeltaini brūni. Pasniedz ar mērci.