Mana oma ir varena kārumniece. Kaut arī diabētiķe, tomēr jubilejās našķojas ar visu, kas neatļauts, salds un trekns. Īpaši viņai garšo lauku stila tortes. Šogad – šokolādīgi šokolādīga, salda, sulīga un bezdievīgi trekna.
Krēmam: 4 olas, 0,5l saldais krējums, 400g nesālīta sviesta, 2 glāzes cukurs, 6 ēd.k. milti, 3 ēd.k. kartupeļu ciete, 6 ēd.k. kakao.
Olas saputo ar cukuru, kamēr masa gaiša, palielinājusies tilpumā un cukurs izkusis. Pievieno miltus un kartupeļu cieti, saputo. Saldo krējumu uzvāra un, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, tievā strūkliņā pielej olu masu. Ūdens peldē vai uz neliela karstuma karsē visu līdz sabiezē līdz bieza saldā krējuma vai biezākai konsistencei (atkarīgs no miltu briedības pakāpes, olu lieluma utml). Liek vēsumā atdzist. Sviestu tur istabas temperatūrā. Kad krēma masa ir atdzisusi, liekot pa karotei klāt, saputo ar sviestu. Daļu gatavā krēma noliek atsevišķi dekorēšanai, pārējam pieputo kakao.
Biskvītiem: 15 olas, 6 ēd.k. kartupeļu ciete, 9 ēd.k. milti, 3 ēd.k. ūdens, 15 ēd.k. cukurs, 9 ēd.k. kakao
Katram biskvītam mīklu puto atsevišķi. 5 olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumiem pievieno 5 ēd.k. cukura un puto, kamēr masa gaiša, palielinājusies tilpumā un cukurs izkusis. Saputo olbaltumus stingrās putās. 1/3 olbaltuma pievieno dzeltenumu masai un vienmērīgi izcilā. Pievieno 3 ēd.k. miltus, 2 ēd.k. kartupeļu cieti, 3 ēd.k. kakao, izmaisa, pielej 1 ēd.k. ūdens. Iecilā atlikušās 2/3 olbaltumu. Rūpīgi iecilā, uzreiz lej ar cepampapīru izklātā formā un liek cepties 15 min 180° karstā cepeškrāsnī. Tāpat pagatavo pārējos divus biskvītus.
Papildus: 2/3 glāzes skāba ievārījuma vai želejas
Biskvītu pārsmērē ar ievārījumu, ļauj nedaudz iesūkties, pārklāj ar krēma kārtu. Nākamo biskvītu apsmērē no abām pusēm ar ievārījumu, liek virsū iepriekšējam. Pārsmērē ar krēmu. Pēdējo biskvītu pārsmērē ar atlikušo ievārījumu no apakšpuses, liek virsū, viegli piespiež. Virspusi un sānus nosmērē ar brūno krēmu. Ar malā atlikto balto krēmu dekorē.
Drusku pamainīju krēma sastāvdaļas-bet sanāca ļoti garda. Paldies par iedvesmu 🙂