Biezpiena plācenīši jeb sirņiki, kā tos sauca manā ģimenē, ir visu mūsu bērnības atmiņās un liekus komentārus neprasa.
500g biezpiens, 3ēd.k. milti, 2-3ēd.k. cukurs, 2 olas; cepšanai: nedaudz milti un eļļa; pasniegšanai: 10 ēd.k. skābs krējums, 10tk cukurs, kanēlis
Biezpienu labāk ņemt paciņās, jo tas ir viendabīgāks, un mazāk skābu. Es izmantoju pašlaik populāro igauņu ražojuma riccota biezpienu.
Biepienu sadrupina un samīca ar karoti. Piejauc cukuru, miltus, olas. No mīklas veido nelielus plāceņus, panē miltos un cep sakarsētā eļļā brūnus. Uz katra gatavā plāceņa liek karoti skāba bieza krējuma, pārkaisa cukuru un kanēli.
Šis ēdiens man atgādina omi, jo viņa parasti tādus cep un arī sauc par sirņikiem, turklāt izrunā šo vārdu īpaši gardi 😀