Saldās bērnības atmiņas – mannā putra. Kam ar sviesta dīķīti vidū, kam ar ievārījumu, kam ar asarām un piespiešanu 🙂 Man bija abi pirmie varianti. Tagad gan dodu priekšroku saldajam variantam.
1gl piens, 2 ēd.k. manna, 1tk cukurs, šķipsna sāls
Gatavošana vienkārša. Uzkarsē pienu, pieliek cukuru un sāli, iekaisa mannas putraimus un maisot nelielā karstumā vāra, kamēr putraimi mīksti un tik ļoti izšķīduši, ka tos gandrīz vai nevar saskatīt gatavajā putrā. Svarīgi ir nepārtraukti maisīt, jo putra ir bieza, krēmīga un ātri var piedegt. Gatavu lej uzreiz porciju trauciņos, jo atdziestot sastingst. Siltu var ēst ar ievārījumu, sviestu, šokolādi, sīrupu – visu ko sirds kāro. Aukstu pasniedz ar kādu mērci vai ogu ķīseli.
Vecajās grāmatās ir receptes, kur vēl tiek iemaisīts arī olas dzeltenums. Atzīstos – neesmu mēģinājusi un diez vai kādreiz arī izmēgināšu. Arī laba var būt par daudz 🙂