Kad gribās ko saldu, tad laikam nav nekā vienkāršāka par ātro krēmu ar ķīseli.
Ķīselim: 1gl ogas (upenes, jāņogas), 1l ūdens, 4 ēd.k. cukurs, 2 ēd.k. kartupeļu ciete Krēmam: 0,5l saldais krējums, 3tk želatīns, 6 ēd.k. cukurs, naža gals vaniļa
Katliņā liek ogas, pārlej ar ūdeni, vāra ~20 minūtes. Pieliek cukuru, izkausē. Atsevišķi nelielā ūdens daudzumā izšķīdina kartupeļu cieti, maisot pielej ogu novārījumam. Ļauj uzvārīties un pēc tam atdzesē.
Nelielā ūdens daudzumā uzbriedina želatīnu. Tikmēr saldo krējumu saputo ar cukuru un vaniļas cukuru līdz skāba krējuma konsistencei. Trauku ar želatīnu liek katliņā ar ūdeni un karsē, līdz viss ir izšķīdis. Daļu saputotā krējuma pieliek pie želatīna, izmaisa. Tad iegūto maisījumu lej klāt pārējam krējumam, izmaisa, izlīdzina formā un novieto ledusskapī līdz sastingst.
Pasniedzot traukā lej ķīseli, ieliek gabaliņu krēma, dekorē ar ogām (ziemā – saldētām).