Rukola ir mans šīs sezonas atklājums. Līdz šim tikai lasījusi par to, veikalā nopētījusi spurainās lapiņas, bet tā arī nebija sanācis nogaršot. Šogad, kad to tirgū pārdod katrā otrajā stendā par draudzīgu cenu, pamēģināju un esmu sajūsmā!
100g spināti, 100g rukola, 50g parmezāns, 5 nelieli tomāti; Mērcei: 3 ēd.k. eļļa, 1 ēd.k. baltvīna etiķis, 2 daiviņas ķiploks, 5 lapiņas baziliks, nepilna ēd.k. brūnais cukurs, šķipsna sāls
Spinātus un rukolu noskalo, nožāvē un rupji sagriež. Tomātus sagriež daiviņās. Visu sajauc uz liela lēzena servējamā šķīvja, pārliek ar siera šķēlītēm un pārlej ar mērci.
Mērcei sakapā baziliku, saspiež ķiplokus. Liek bļodiņā eļļu, etiķi, cukuru un sāli, ar dakšiņu saputo līdz cietās daļas izšķīdušas un mērce kļuvusi viendabīga (no cukura tā paliek brūngana). Iemaisa ķiplokus un baziliku, atstāj ievilkties uz 5-10minūtēm.