Kafejnīcas parasti kā piedevu salātus piedāvā klasiskos kāpostus ar burkāniem. Garšīgi jau ir, mājās arī taisīti bieži, bet gribas kaut ko līdzīgu, bet citādāku. Mani favorīti ir kāpostu salāti ar gurķiem.
¼ vidējas kāpostgalvas, 2 marinēti gurķi, 1 vidējs svaigs gurķis, 2 nelieli sarkanie sīpoli, 2 tk cukurs, 1tk sāls, 1 tk pikantas garšvielas, 2-3 ēd.k. rīsu etiķis, 1-2 ēd.k. eļļa
Visu sīki sasmalcina (kāpostus, pēc iespējas sīkāk, sīpolus ¼ ripiņās, gurķus salmiņos), sajauc ar pārējām sastāvdaļām, ļauj 5-10 min ievilkties.
pastāsti par rīsu etiķi! Liela atšķirība? Garša vai kas cits? 🙂
Rīsu etiķis ir maigāks un nav specifiskās etiķa smakas. Kopš pirms kādiem 3 gadiem izmēģināju, lietoju gandrīz tikai to visur, kur vien vajag vienkāršu etiķi. Parasto, ar smaķeli, lieku tikai baltajās marinādēs, vārot ziemas salātus, gurķu marinādēs utml.