Varētu teikt, ka viegls deserts, jo tieši tā arī garšo, bet tomēr putukrējums un cukura glazūra dod savu treknumiņu.
Biskvītam: 5 olas, 3ēd.k.milti, 3ēd.k.kartupeļu ciete, 3 ēd.k. ūdens, 5 ēd.k. cukurs, 1.5tk cepamais pulveris
Dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus saputo stingrās putās ar šķipsniņu sāls, atliek malā. Dzeltenumus sakuļ, pievieno cukuru un ūdeni, saputo gaišā masā. Pievieno miltus, cieti un cepamo pulveri, puto, līdz masa gaiša, bieza un cukurs pilnībā izkusis. Iecilā saputotos olbaltumus un izlīdzina ar cepampapīru izklātā standarta plātī. Cep cepeškrāsnī 13min 180C karstumā. Izceptu uzreiz uzmanīgi “noplēš” no papīra, novieto atpakaļ un kopā ar papīru, sākot no īsākās malas sarullē ciešā rullī, atdzesē.
Krēmam: 750g āboli, 5ēd.k. brūnais cukurs, kanēlis, 20g sviests, 200ml saldais krējums, 2ēd.k. pūdercukurs, 1,5tk vaniļas cukurs, 1pac. putukrējuma stindzinātājs
Ābolus nomazgā, sagriež četrās daļās, izņem serdes un kārto lēzenā karstumizturīgā traukā ar mizu uz leju. Pārkaisa ar brūno cukuru, kanēli un pārliek ar sviesta gabaliņiem (katrai ceturtdaļai savu gabaliņu). Cep cepeškrāsnī 200C 25min, līdz āboli pilnībā mīksti. Atdzesē, noņem miziņas un ar dakšiņu vai blenderī sasmalcina viendabīgā masā.
Putukrējumu daļēji saputo, pieliek pūdercukuru, vaniļas cukuru, putukrējuma stindzinātāju, saputo stingrās putās. Iecilā un viendabīgi iejauc ābolu masu.
Biskvītu atrullē vaļā, vienmērīgi nosmērē ar krēmu un satin atpakaļ rullī.
Glazūrai: 70g sviests, 200g pūdercukurs, 30g grauzēti lazdu rieksti, 1tk vaniļas cukurs, 2-3ēd.k. ūdens
Sviestu nelielā katliņā izkausē, iemaisa pūdercukuru, ūdeni un vaniļas cukuru, maisa, līdz viendabīgs un nedaudz līstošs. pārlej ruletei, lai virsma būtu pārklāta, pārkaisa ar grauzdētiem, kapātiem lazdu riekstiem.