Ceptām pildītām vistām ir viena slikta īpašība – kauli, kuri traucē ērti sadalīt gatavo putnu gabalos. Vēl mani mulsina kā pildījumu no ribu iekšpuses skaisti dabūt klāt pie katra gabaliņa. Ķeksēšanās ar karoti vistas pēcpusē nešķiet īsti aizraujoša.
Tā nu kāds gudrs cilvēks ir izdomājis, ka vistu var atkaulot!
Starta komplektā nepieciešama 1 vista, virtuves šķēres vai ass stingrs nazis un ļoti ass plāns nazis.
Vistu gar mugurkaulu griežam pušu
Ar plāno nazi griež starp ādu un ribām maksimāli tuvu kauliem
Griež visriņķī ribām, ļoti uzmanīgi izgriež krūts skrimsli. Tas ir tuvu ādai, to nedrīkst pārgriezt. Tā izskatās vista bez ribām:
Nākamos atkaulo šķiņķīšus un stilbiņus. Naža galu uzmanīgi slidina gar kaulu, griežot tam pēc iespējas tuvāk. Ja var, gaļu no kaula var arī atplēst. Vispirms izņem augštilbu, tad apakšstilbu. Pie pēdas esošo skrimsli atstāj – pārgriež locītavu saites (baltas stiegrainas), stilba kaulu izvelk.
Spārniņus atstāj, jo tajos ir ļoti maz gaļa, āda ir plāna un tos nebūtu iespējams estētiskā skatā piepildīt. Tā lāk pievēršas vistas iekšpusei. Nogriež mazās filejas, lielās sākot no vidus pārgriež uz pusēm, atgriezto daļu pārliek uz tukšāko sānu daļu. Vistu iemarinē. To var darīt ar jebkurām sev tīkamām garšvielām.
Vistu satin rullī, ietin plēvē vai plastikāta maisiņā, liek vēsumā un marinē vismaz 4 stundas. Tikmēr pagatavo pildījumu. Pildīšanai būs nepieciešama adata un diegs. Pildījumu vispirms sabāž stilbiņos. Adatā iever diegu un no dibengala vistu sāk šūt ciet. Tiklīdz veidojas kabata, tajā liek pildījumu. Vistas ādu liek nedaudz pāri vienu pusi otrai un pamīšus liekot pildījumu un šujot piepilda vistu.