Interesantas krāsas ēdienu cienītājiem vai tematiskai ballītei – tumša kūka, bet ne klasiski brūni melnā; salda, bet ar skābu akcentu. Pasniegta pārkaisīta ar pūdercukuru vai saputotu saldo krējumu – našķis pie vakariņu tējas.
3 olas, 1 glāze cukurs, 1 glāze kefīrs, 2 saujas mellenes, ½ tk soda, 2gl milti, 3 skābi āboli
Olas saputo ar cukuru. Pievieno ar sauju melleņu sablenderētu kefīru. Putojot pakāpeniski pievieno 2 glāzes miltu un sodu. Ābolus sagriež sīkos gabaliņos, iemaisa mīklā. Karstumizturīgu formu izklāj ar cepamo papīru vai ietauko ar sviestu/margarīnu, lej iekšā gatavo mīklu. Pārkaisa ar atlikušajām mellenēm. Cep 30-40min 190° temperatūrā. Gatavību pārbauda ar nazi vai koka skaliņu – iedurot tam ārā jāiznāk sausam, bez pielipušas mīklas.