Man ķirbji nekad nav garšojuši. Nekad un nekādā variantā – pat visu cienītais marinētais ķirbis man vienmēr ir licies briesmīgs. Bet šī zupa ir vienkārši dievīga, nemaz negaršo pēc ķirbja un lieliski palīdz sasildīties pēc lietainas pastaigas. Paldies Līgai par dalīšanos!
Aptuveni 1kg ķirbis, 4 kartupeļi, 2 sīpoli, dažas daiviņas ķiploka, 2cm rīvētas ingvera saknes, sāls, pipari
Ķirbi, kartupeļus, sīpolus nomizo, sagriež gabaliņos. Liek katlā, piespiež dažas daiviņas ķiploka, pievieno rīvētu ingveru un nelielā ūdens daudzumā sautē, kamēr viss mīksts. Sablenderē, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Piedevas.Kā biezeņzupa tā garšo lieliski, bet visu ir iespējams uzlabot. Pievienojot saldo krējumu un papildus blenderējot ar vienu rokas mājienu iegūstam krēmzupu, pārkaisot ar gaļās izstrādājumiem zupa kļūst sātīgāka, rīvēts cietais siers atkal dod citu garšas niansi. Un var jau arī vienkārši pārkaisīt ar zaļumiem vai grauzdiņiem.
Comment
Comments are closed.