Man patīk izmēģināt visu ko, tad nu vienu dienu ķēros pie izcili zivīgas tortes – lasis ar garnelēm. Bieži vien sāļajām tortēm tiek izmantota kārtainā mīkla, tomēr tad, tāpat kā Napoleoniem un ābolkūkām, ir problēma ar sadalīšanu. Sadalīt gabaliņu jau var, bet ne vienmēr skats ir estētisks. Tas ir iemesls kādēļ man vienmēr ir tikai biskvīts parastais.
Biskvītam: 15 olas, 7 ēd.k. milti, 8 ēd.k. kartupeļu ciete, 2tk sāļas garšvielas („Vegeta”); Pildījumam: 1,2kg svaigā siera, 250g mazsālīts lasis, 250g garneles; Dekorēšanai: nedaudz lasis un garneles, vārītas olas, svaigs gurķis, 200g svaigā siera, 200g sviests, zaļumi
Cep biskvītus: 5 olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Saputo kopā ar vegetu, kamēr palielinās tilpums. Pieliek miltus, kartupeļu cieti un saputo, lai mīkla vienmērīga. Olbaltumus saputo atsevišķi uzmanīgi iecilā mīklā. Uzreiz lej uz plāts un cep 15min 180°-200°. Kopā izcep 3 plāksnes.
Pildījuma svaigo sieru sadala divās daļās. Vienu sablenderē ar lasi. Liek kopā torti – pirmo plāksni apsmērē ar laša krēmu, pārliek ar otru plāksni, nosmērē ar svaigo sieru bez piedevām un pārkaisa ar garnelēm. Liek trešo plāksni.
Dekorēšana. Sviestu saputo. Pa karotei pievieno un puto svaigo sieru. Apsmērē tortes sānus un virsu ar gatavo krēmu. Maliņas apbārsta ar kapātiem zaļumiem. Virsu dekorē ar laša šķēlītēm, svaigu gurķi, olu rozītēm un garnelēm.
un kur tad ir jaaliek kartupelu ciete????
Paldies, ka pamanīji – salaboju 🙂 Kartupeļu ciete jāliek pie biskvīta mīklas reizē ar miltiem.