225g milti, 2tk cepamais pulveris, 1/2tk soda, 1 tk sāls, 80ml eļļa, 2 olas, 125ml skābpiena produktu (kefīrs, paniņas, pašķidrs skābais krējums), 200g žāvēta gaļa, 4 ēd.k. sēkliņu maisījums + 6tk apkaisīšanai, 1/2 sīpols, 1tk sviests
Saputo olas gaišās putās, putojot pakāpeniski pielej eļļu, tā, lai abas masas būtu viendabīgi sajaukušās. Iejauc skābpiena produktus. Atsevišķi sajauc miltus ar cepamo pulveri, sāli un sodu. Šķidrajā mīklas daļā ātri iemaisa sauso maisījumu.
Pannā izkausē sviestu, liek sakapātu gaļu kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem un ātri apcep kopā ar 4 ēd.k. sēkliņām. Vēl karstu iemaisa mīklā. Gatavo mīklu ar karoti liek formītēs, pārkaisa ar sēkliņām (1/2tk uz katru mafinu). Cep 25-30min 190 grādos.