Kopš iemācījos atkaulot vistu, vesela cepta un vēl ar pildījumu, ir kļuvusi par samērā biežu ēdienu manā mājā. Viens no klasiskākajiem pildījumu variantiem – sēnes ar sieru.
Vispirms atkaulo un iemarinē vistu. Šoreiz izvēlējos kombināciju no Santa Maria citronpipariem un ķiplokpipariem.
Pildījumam: 500g šampinjoni, 300g siers (Krievijas, Holandes, Tilsiter, Gouda utt), 1 sīpols, sāls, pipari
Apsmērēšanai: 2 ēd.k. eļļa, 1 ēd.k. medus, 1 tk sojas mērce, 1 ēd.k. turmeriks
Šampinjonus nomazgā, sagriež plānās šķēlēs, Sīpolus notīra, sagriež pusripās, sieru sarīvē. Uz karstas pannas ātri apcep sīpolus, liek sēnes un cep līdz viss šķidrums novārījies. Pārliek bļodā, atdzesē, pēc garšas pievieno sāli, piparus, rīvēto sieru.
Pilda vistu – vispirms piebāž stilbiņus, tad, sākot no dibengala šūt vistu, lēnām piebāž pārējo. Mazās filejas liek pa vidu sēņu pildījumam.
Aizšūto vistu, ar rokām uzmanīgi spaidot, izveido formīgāku un liek ar vairākām folijas loksnēm izklātā cepamtraukā, ar šuvi uz leju.
Folliju no visām pusēm pārloka pāri vistai, ja nepieciešams, pārsedz ar vēl vienu loksni.
Vistu liek līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.
Noņem virsējo folijas loksni un atver pārējās. Sajauc apsmērēšanai paredzēto mērci. Apziež vistu un liek atpakaļ cepties līdz tā kļūst skaisti zeltaina.
Pārliek šķīvī un pārlej ar cepšanas laikā izdalījušos sulu.
Gatavu vistu visvieglāk sadalīt vispirms no griežot stilbiņus, tad gareniski pārgriežot vistu uz pusēm, pēc tam šķērseniski gabaliņos.