Melnajiem rīsiem, tāpat kā citiem neslīpētajiem, ir daudz labu īpašību. Viena no tām ir, ka tie pārāk nebriest gatavošanas laikā, tāpēc droši var izmantot dažādiem pildījumiem nevārītā veidā, bet interesantākā, ka vārot, tie kļūst rozīgi sarkani 🙂
8 mazas paprikas, 400g liellopa gaļa, 1-2 ēdamkarotes melnie rīsi, 3 ēdamkarotes sēkliņu maisījuma, 0,5l tomātu sula, sāls
Paprikām pie kātiņa nogriež vāciņus. Izņem sēklas. Gaļu samīca kopā ar rīsiem un sēkliņām, pielej pusi glāzes tomātu sulu. Papriku kārto karstumizturīgā traukā ar nogriezto galu uz augšu, tajā iepilda gaļas masu. Pārlej ar tomātu sulu, pārsedz ar foliju un liek iepriekš līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Cep 20min. Tad foliju noņem, pārliek nogrieztos vāciņus un grilē 5-10min, līdz vāciņi mīksti.
esmu vārījusi neskaitāmas reizes melnos rīsus un tie man nemaina krāsu! 🙂
Ja? Moš man kaut kādi neriktīgie trāpās? 🙂