Ģimenes pusdienām, ciemiņu pusdienām… Katram gadījumam, kad ēdāji ir daudz, jo ar trīs cannelloni ir pietiekami, lai paēstu, it īpaši, ja ir pagatavoti arī salāti un ir ieplānots saldais. Standarta cepamajai plātij visi daudzumi būtu jāreizina ar trīs.
Cannelloni: 0,5kg liellopa maltā gaļa, 1 vidējs sīpols, 2 daiviņas ķiploks, 50g rīvmaize, 1ēd.k. kaltētas raudenes, 2 olas, 2 ēd.k. rīvēts Parmezāna siers, sāls, malti melnie pipari, 1 ēd.k. tauki, 15 cannelloni
Sīpolus smalki sakapā un liek cepties iepriekš pannā izkausētos taukos, līdz tie caurspīdīgi un sāk kļūt zeltaini. Pievieno malto gaļu un sasmalcinātu ķiploku. Maisot cep līdz gaļa sāk brūnēt. Pievieno raudeni, sāli un piparus pēc garšas. Atdzesē.
Pievieno rīvmaizi un viegli sakultas olas, sieru. Visu vienmērīgi izmaisa un pilda trubiņās, kuras izkārto cepamtraukā.
Mērce: 4 ēd.k. sviests, 300g šampinjoni, 1tk svaigs timiāns, 100g sīpoli, 3 daiviņas ķiploks, 4 ēd.k. milti, 700ml piens, 1/2tk sāls, muskatrieksts, rīvēts Parmezāna siers
Sēnes notīra un sagriež plānās šķēlītēs. Lēzenā katliņā izkausē sviestu, liek cepties sēnes – maisot karsē, līdz sāk brūnēt. Pievieno sakapātus sīpolus un ķiplokus, turpina maisot cept, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pievieno timiānu, miltus un izmaisa. Maisot pakāpeniski pievieno pienu, pierīvē nedaudz muskatriekstu, pieliek sāli un uzkarsē līdz mērce sāk burbuļot. Pārlej sagatavotajiem Cannelloni, pārkaisa ar nelielu daudzumu siera.
Uzkarē cepeškrāsni līdz 180C un cep visu 35minūtes, līdz mērce burbuļo un virsiņa sākusi apbrūnēt.