400g liellopu maltā gaļa, 1 daiviņa ķiploks, 1gl rīvēta parmezāna tipa siers, 2 šķēles baltmaize bez garozas, 1/2gl piens, 1ēd.k. eļļa, 500ml tomātu biezenis, 1gl gaļas buljons, 1/2ēd.k. + 1/2tk kaltēts baziliks, sāls, malti melnie pipari, 1/2 ēd.k. tumšais niedru cukurs
Kārtīgi samīca gaļu, sasmalcinātu ķiploku, sieru, 1/2tk baziliku. Baltmaizi aplej ar pienu un eļļu. Kad šķidrums uzsūcies to iemīca pie gaļas kopā ar sāli un pipariem. No iegūtās masas saveļ valrieksta lieluma lodītes.
Sautējamā pannā sajauc tomātu biezeni ar buljonu, atlikušo baziliku, sāli un cukuru. Visu vāra 10min. Tad lēnām ievieto bumbiņas un sautē 15-20min periodiski apgrozot.
Zinu, esmu piekasīga… Bet mani vienmēr izraisa smaidu tādi virsraksti, kādu uzrakstīji augstāk.. Kāpēc? Jo -> Liellopu gaļa kotletes ir gatavotas no liellopa… Bet no kā tad ir Gatavotas Itāļu gaļas bumbiņas? Cerams ka ne no Itāļiem! 😉
Sorry, kā piekasos! 😉
Am, un pat sāk palikt žēl, ka neēdu gaļu … 🙁 Recepte izklausās dievīga…
Bērnu cīsiņi, zemnieku gaļa un vīriešu zapte? 😀 😀
Kratu nost atbildību – receptēm,ko atrodu žurnālos un netā, atstāju oriģinālos nosaukumus kādi tur ir doti, tikai pārtulkoju uz LV 🙂
mjā, tulkošana Latvijā konkrēti iespārda! 😀
Mani vairāk iespārdītu Itāļu stila (italian style) gaļas bumbiņas 😀
Ok, Tev par godu nomainīšu nosaukumu, bet, ja kādam būs pretenzijas, ka itāļi šitādas nemaz neēd… nosūtīšu uz konsultācjām pie Tevis 😀
😀 es atkal piekasos! :)) Vai tad nav itāļu gaumē? 😉 lab, viss, šī ir pēdējā reize, kad atveru savu muti! 😀
😛 neatceros, kur tieši, bet kādu laiku atpakaļ kaut kur bija raksts no valodnieku viedokļa par itāļiem/itāliešiem, spāņiem/spāniešiem, frančiem/francūžiem. Esot it kā, ka itāļi, spāņi, franči (franki) ir senie “pirmiedzīvotāji” konkrētajās teritorijās (nacionalitāte), bet mūsdienās kā tautības esot itālieši, spānieši un francūži. Tā kā valodnieki ir tāda cilvēku grupa, kura savos spriedumos nav īsti pastāvīga un citreiz šķiet taisa kašķi kašķa pēc (Īslande, finansu/finanšu uc), tad pieturos pie labskanīguma principa, un šajā gadījumā manai ausij tīkamāk ir garais variants 🙂
P.S. un kā būs pareizi no vēsturiskā viedokļa – latvis vai latvietis? Līvs, lībs vai lībietis? Lieto jau visas versijas, vienīgi latvis ir tāds novecojis.
pirmo reizi dzirdu par latvis… 🙂