Plovs tradicionāli tiek gatavots no jēra gaļas, sliktākajā gadījumā liellopa, bez tomātiem vai to izstrādājumiem – mērcēm, kečupiem utml. Tomēr tā kā jēram ir diezgan specifiska garša un abām šīm gaļām salīdzinoši augsta cena, sabiedriskajā ēdināšanā un arī mājās tiek gatavots no cūkgaļas.
700g cūkgaļa, 500g rīsi, 3 burkāni, 2 sīpoli, ½ galviņa ķiploki, 5 kadiķogas, ½ tk baziliks, ½ tk raudene (oregano), 3 zariņi timiāns, sāls
Gaļu sagriež gabaliņos, burkānu salmiņos, sīpolus parupjos kubikos. Visu atsevišķi apcep, liek sautējamā traukā. Uz pannas, kur cepās gaļa un dārzeņi, uzlej 3 glāzes ūdens un novāra. Novārījumu lej uz gaļas, pievieno garšvielas, aizvāko un sautē 50min.
Rīsus skalo vairākos ūdeņos. Vienmērīgi uzber uz gaļas sautējuma. Uz tiem izkārto nomizotas ķiploka daiviņas. Nemaisa!!!
Uzvāra ūdeni un uzmanīgi lej virsū rīsiem, līdz tie pārklāti 1,5-2cm augstumā. Cieši aizvāko un liek cepeškrāsnī (150°) sautēties, līdz rīsi gatavi un viss ūdens tajos sasūcies (aptuveni 30-40min).
Ja nav pieejama cepeškrāsns, tad sautē uz plīts ļoti mazā karstumā.
ceru, kā atversies 🙂 -> http://www.orb.lv/profile/?id=218098&show=blog&entry=98879
Kam tur vajadzēja atvērties?
Ok, atvērās, kad ielogojos 🙂 Jā, plovos liek rozīnes, bārbeļu ogas, kuminu. Man tikai problēma, ka mājās neviens nesapratīs un neēdīs ar rozīnēm un arī kumins nav iemīļota garšviela 😀