Cepetim vislabākais gabaliņš ir kakla karbonāde. Sanāk mīksts, sulīgs un garšīgs. Tomēr, ja cūkgaļu ņem lielos gabalos, tad trāpās arī citi labi cepami gabali. Viens no tiem ir pavēdere.
Pavēdere ir gandrīz kā krūtiņa, tikai bez kauliem (ribām) un kādreiz skaitījās mazvērtīgs gabals – kūpinātā veidā vienmēr bija krietni lētāka kā krūtiņa, svaigā: satīta ruļļos tirgojās ruletēm par lētu naudu. Garšas ziņā un struktūras nekādu lielu atšķirību neredzu, vienīgi, krūtiņa varbūt ir stingrāka. Acīmredzot arī tirgotāji sapratuši, ka lielas atšķirības nav un ar katru gadu cenu starpība izlīdzinās 🙂
1,5kg cūkas cauraudzis – vēlams garens gabals, lai vēlāk varētu griezt glītās šķēlēs, 3ēd.k. sojas mērce, 3 ēd.k. medus, 3 daiviņas ķiploks, 3tk šašlika garšviela, ½ apelsīna sula, 1/2tk drupināti pipari
Marinādes sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā un ar to ierīvē gaļu. Gabalu cieši ietin pārtikas plēvē un marinē nakti ledusskapī. Cepamo plāti izklāj ar foliju, liek gaļu un uzloka malas un galus uz augšu. Cepeškrāsni uzsilda līdz 250°, liek gaļu cepties 20min līdz tā iegūst brūnu garoziņu. Tad pārloka folliju un cep 200° 40min. Pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē, sagriež šķēlēs.