Man zināmie vīrieši ir putru neēdāji. Retu reizi mannā kā saldo ēdienu vēl var iemānīt, bet viss pārējais tiek kategoriski noraidīts. Pārsteidzoši bija tas, ka šo grūbu putru/kārtojumu/sacepumu (sauciet kā gribat) ēda bez pretenzijām.
300g grūbas, 300g speķis vai cauraudzis, 3 lieli sīpoli, sāls, ūdens
Grūbas nomazgā un nožāvē. Uz sausas pannas apgrauzdē, kamēr sāk nedaudz mainīt krāsu. Gaļu un sīpolus sagriež gabaliņos, nedaudz apcep. Čuguna pīlē kārtām liek grūbas, gaļu ar sīpoliem, grūbas, gaļu ar sīpoliem. Pa starpām iekaisa nedaudz sāls (jāskatās cik sāļa ir izmantota gaļa). Ūdeni uzvāra un uzmanīgi pārlej kārtojumam – ūdenim jāpārsedz grūbas vismaz 2cm augstumā. Traukam uzliek vāku un liek cepeškrāsnī sautēties 150° uz vismaz 2h. Jāseko līdzi ūdens daudzumam, ja nepieciešams – papildina.
Comment
Comments are closed.