Reizēm krēmi un glazūras spēj izbojāt lielisku biskvītkūku tikai ar savu klātbūtni, jo šķiet: “Nu gan ir par daudz!”. Lai labs labu nemaitātu, šo burkānkūku es negribu pat ar pūdercukuru apkaisīt.
100g valrieksti, 400g burkāni, 260g milti, 1tk soda, 1,5tk cepamais pulveris, 0,5tk sāls, 1,5tk kanēlis, 4 lielas olas, 300g cukurs, 1 glāze eļļa, 2tk vaniļas cukurs
Burkānus smalki sarīvē (līdzīgi kā kartupeļu pankūkām). Valriekstus apgrauzdē, smalki sakapā. Miltus sajauc ar kanēli, sāli, sodu un cepamo pulveri.
Olas viegli sakuļ, pievieno cukuru un puto 3-4minūtes, kamēr masa gaiša un palielinājusies apjomā. Tievā strūkliņā, nepārtraucot putošanu pievieno eļļu, vaniļas cukuru. Pievieno miltu maisījumu un sakuļ līdz masa viendabīga. Iejauc burkānus un apgrauzdētos riekstus.
Cepamo formu ar noņemamām malām ietauko, tajā ielej un izlīdzina sagatvoto mīklu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180C, kūku cep vidējā nodalījumā 50-60min, līdz virsa kļuvusi brūna, bet iedurtais bambusa kociņās iznāk ārā sauss un tīrs. Izņem no formas, atdzesē.
Patiks pat burkānu nemīlētājiem, jo burkānus praktiski neredz un nejūt.