Kādu laiku atpakaļ laukos dzīvojošā vecmamma bija izcepusi krējummaizi. M. tik ļoti tā garšoja, ka man tika dots partijas uzdevums iegūt recepti un šad tad to uzcept. Recepti izvilku no vecmammas, bet ar aptuveniem daudzumiem, jo viņa visu gatavo uz aci. Man nesanāca.
Nesanāca ne pirmajā, ne otrajā, ne trešajā reizē. Te vienā vecā savas omas pavārgrāmatas lapā atradu ar roku pierakstītu recepti biskvītam ar nosaukumu Torte. Izmēģināju un jā – sanāca! Vēlāk gan izmainīju šo to – aizstāju 1/2 krējuma ar smiltsērkšķu bio lakto un samazināju cukura daudzumu.
4 olas, 1/2gl cukurs, 1gl milti, 1tk soda, 100ml smiltsērkšķu bio lakto, 100ml skābs krējums
Olas saputo ar cukuru, putojot iesijā miltus. Pievieno bio lakto un krējumu, izmaisa. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. Tieši pirms cepšanas mīklā iemaisa sodu, lej cepamajā formā un cep 30min. Gatavību pārbauda ar bambusa kociņu – to iedur un izvelkot tam jābūt sausam. Ja ir pielipuši mīklas krikumi – jāturpina cept.