Patiesībā nekas jauns un revolucionārs, bet calis.lv domubiedru grupas meitenes atgādināja, ka arī tāda ir. Šis gan ir no viņām nošpikotais ātrais un liesais variants.
200g vistu aknas, 1 liels burkāns, 2 sīpoli, 3 daiviņas ķiploks, pa šķipsnai no bazilika, raudenes un sāls, malti melnie pipari
Vistu aknas noskalo un iztīra – izgriež visu, kas nav aknas krāsā. Sīpolus un burkānu nomizo un parupji sagriež, ķiplokus notīra. Sakarsē sautējamo pannu, visu liek virsū un ātri apcep. Uzlej glāzi ūdens, pievieno garšvielas, uzliek vāku un nelielā karstumā sutina līdz burkāni mīksti un ūdens novārījies. Visu liek blenderī un sasmalcina viendabīgā masā.
Labākai garšai var pievienot ēdamkroti aromātiska alkohola.
Tā kā šai pastētei netiek likti klāt trekni produkti (sviests, speķis), tad to var ēst arī ievērojot mazkaloriju un maztauku diētas. Turklāt vistu aknas ir labs dzelzs avots.