¼ kg biezpiens, 1 olas dzeltenums, 6 ēd.k. milti, naža gals sāls, ¼ paprika, pētersīļu zaļumi, naža gals muskatrieksts
Biezpienu sastrādā viendabīgā masā, pievieno dzeltenumu, miltus, sāli. Papriku un pētersīļus smalki sakapā, pievieno pārejai masai, pierīvē muskatriekstu. Rūpīgi izmīca mīklu, saveļ desiņās ar 3cm diamteru. Griež nelielus gabaliņus, saviļā bumbiņās. Palīgā var ņemt vēl papildus miltus vai darīt to ar mitrām rokām.
Uzvāra katliņā ūdeni un pieber sāli – ½ tk uz 1l ūdens. Samazina karstumu, lai ūdens vārītos, bet stipri neburbuļotu un pa vienai laiž iekšā bumbiņas. Vispirms tās nogrims, bet pēc kāda laika atkal pacelsies ūdens virspusē – tad tās ir gatavas. Ar putu karoti ņem ārā un liek ietaukotā traukā nedaudz atstatus citu no citas, lai nesaliptu.
Gatavās bumbiņas var apcept sviestā un pasniegt ar krējumu vai kādu citu mērci.
Ātrākai un vieglākai pagatavošanai biezpienu labāk ņemt kādu no paciņu smalkajiem. Man šoreiz bija sveramais, diezgan graudains – šāds biezpiens ir jāsastrādā viendabīgākā masā. Vecākais veids, kā to izdarīt, ir izberzt caur sietiņu, ātrākais un patīkamākais – ielikt virtuves kombaina bļodā un sasmalcināt (tālāk turpat var arī pievienot pārējās sastāvdaļas un mīklu sagatavot līdz galam).