Lieliskas, ātras, smaržīgas, trauslas…
3 āboli, 3 plāksnes saldēta kārtainā mīkla, ½ sauja rozīnes, cukurs, kanēlis
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200°. Ābolus sagriež 3-4 daļās, izņem serdi. Rozīnes nomazgā un nožāvē. Mīklu atlaidina un katru plāksni izrullē nedaudz plānāku, sagriež 3 daļās. Katras daļas vienā galā liek ābola gabalu, tam pārliek nedaudz rozīnes, uzkaisa kanēli, cukuru.
Pildījumu ierullē mīklā, un aizspiež ciet abus galus veidojot nelielus tīstoklīšus.
Sagatavotās maizītes ātri apsmērē ar ūdeni, pārkaisa ar cukuru un kanēli. Liek cepeškrāsns vidējā plauktā un cep zeltaini brūnas.