Kartupelis pie mums ir visvairāk patērētais dārzenis. Pateicoties salīdzinoši neitrālajai garšai to var iegatavot jebkurā ēdienā, pagatavot šķiet jebkurā veidā un ar to kopā saderēs jebkuras garšvielas.
1,5kg nelieli kartupeļi, 200ml saldais krējums, 200g labi kūstošs siers, 4 daiviņas ķiploks, ½-1tk timiāns, nedaudz taukvielas
Kartupeļus nomizo, nomazgā un sagriež plānās šķēlītēs. Cepeškrasnī uzsilda līdz 230°. Sajauc kopā ar sāli, izspiestu ķiploku, timiānu un 120g sarīvēta siera. Cepamo formu ietauko, izlīdzina kartupeļu šķēles, pārlej ar saldo krējumu un pārkaisa ar atlikušo rīvēto sieru. Cep 40min līdz sacepums brūns un viss šķidrums sabiezējis (neburbuļo gar maliņām uz augšu).
šo gan izmēģināšu! 🙂