Mūsu mājās kopš pavasara ir tradīcija – mazā ķipara ikmēneša jubilejā vienmēr ir torte ar svecītēm. Kamēr viņš nekāds lielais ēdājs nebija, mēdzām kūkas arī nopirkt, vai atļauties kaut ko treknāku, neveselīgāku. Tagad arī jubilārs pats ir sācis „kūkoties”, tad bija jācep kaut kas ne tik krēmīgs. Paldies Bizmārītei, kas dalījās ar savu biezpiena pīrāga recepti.
200g biezpiens, 2gl cukurs, 4 olas, 3gl milti, 1tk cepamais pulveris, 2 saujas ogas vai augļi, 1 olbaltums, ½ glāze pūdercukurs, ½ citrona sula
4 olas saputo ar cukuru līdz masa gaiša, cukurs izkusis. Putojot pievieno miltus un cepamo pulveri. Iedrupina biezpienu, izmaisa. Liek ietaukotā formā, pāber ar ogām vai smalki sagrieztiem augļiem. Labāk ņemt skābākus. Konkrētajā reizē man bija saldētas avenes. Cep 200°. Gatavību pārbauda iedurot nazi vai kaliņu – ja mīkla nelīp klāt ir gatavs.
Oriģinālā glazūras nebija. Tā kā tā tomēr bija dzimšanas dienas kūka, tad smuku tomēr gribējās.
Glazūrai saputo olbaltumu. Kad jau kļuvis biezs – putas ir stingrs, pakāpeniski pievieno pūdercukuru un citrona sulu. Glazūru cakās izklāj uz kūkas virsmas.