Sāļās tortes – tas ir kaut kas!!! Tik daudz labumu vienuviet; torte, bet pēc tās neprasās uzēst marinētu gurķīti, lai nenošķebina. To pat var uzkost gurķīša vietā attiecīgā situācijā 🙂 Parasti iedala gaļas, zivju un siera tortēs. Pagaidām man ir sanācis uzgatavot tikai gaļas un zivju, bet varu garantēt, ka nākamā būs siera.
Biskvītam: 5 olas, 5 ēd.k. milti, 1tk sāļas garšvielas („Vegeta”); Pildījumam: 0.3l saldais krējums, 300g kūpināts vai žāvēts šķiņķis, baltie pipari; Dekorēšanai: dažādi dārzeņi, plānas šķiņķa šķēles.
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem un saputo kopā ar vegetu, kamēr palielinās tilpums. Pieliek miltus un saputo, lai mīkla vienmērīga. Olbaltumus saputo atsevišķi uzmanīgi iecilā mīklā. Uzreiz liek tortes formā un cep 15min 180°-200°. Gatavo biskvītu atdzesē un sagriež divās ripās.
Saldo krējumu saputo. Šķiņķi samaļ vai sablenderē, sajauc ar saldo krējumu, pievieno piparus.
Vienu plāksni apsmērē ar krēmu, pārliek otru, apsmērē no virspuses un sāniem. Dekorē ar sasmalcinātiem dārzeņiem, šķiņķa tūtiņām un vēdeklīšiem.