Ārā jau rudens, aukstums, tomēr grilēšanas sezonu vēl negribās slēgt. Varbūt tikai nedaudz saīsināt laiku, kas pavadāms pie grila. Tam vispiemērotākais būs vistas šašliks, kas garšo nedaudz pēc girosa, nedaudz pēc kūpinājuma, nedaudz pēc.. vislabākā vistas šašlika pasaulē!
2kg atkauloti vistas šķiņķi, 1gb citroni, 600g sīpoli, 2 daiviņas ķiploks, 4tk cukurs, 1ēdk sāls, 2-3 ēd.k. garšvielu maisījums kūpinātas un grilētas vistas pagatavošanai
Katru vistas gabalu sagriež 2-3 gabalos. Citronu un sīpolus nomizo, sagriež rupjos gabalos, ķiploku sagriež plānās šķēlītēs, pievieno gaļai. Pārkaisa ar sāli, cukuru, garšvielu maisījumu un piecas minūtes visu sparīgi mīca, lai izdalās sula. Trauku pārklāj un noliek vēsumā uz 45 minūtēm. Pirms likšanas uz iesma vai grilējamā restē, gaļai notīra sīpolu gabalus un nospiež lieko marinādi.
Grilē lielā karstumā bieži apgrozot iesmus vai resti (1-2x minūtē).