Nav labāka laika par vasaru, kad izejot dārzā vari pats salasīt salātus – gurķi, dilles.. Šie ir tik ātri un labi, ka sākotnējo domu, tos pievienot kā daļu no kartupeļu-siera pankūku receptes, atmetu, jo tie ir pelnījuši atsevišķu rakstu.
400g gurķi, 3ēd.k. eļļa, 3ēd.k. baltvīna etiķis, 1ēd.k. dilles, 1 daiviņa ķiploks, 1/2tk sāls, 1tk cukurs
Svaigus gurķus nomazgā un sagriež plānās šķēlēs. Katliņā liek eļļu, etiķi, dilles, ķiploku, sāli un cukuru. Dažreiz apmaisot, lai izkūst sāls un cukurs, uzvāra marinādi, pārlej gurķiem, samaisa un liek uzreiz ledusskapī atdzesēties. Jau pēc 20minūtēm ir brīnišķīgi mazmarinētu gurķu salāti, kas būs lieliska piedeva visam – sākot no gaļas ēdieniem, beidzot ar vienkāršām desmaizēm.