Lazanja ir laikietilpīgs ēdiens, bet kopumā nav sarežģīti gatavojama.
12 lazanjas plāksnes (nevārītas), 60gr rīvēts cietais siers, tainstūra cepamais trauks (~30x20cm)
Gaļas mērce: 0.5kg malta liellopa gaļa, 300g burkāni, 200g sīpoli, 2gb seleriju kāti, 2 ēd.k. tomātu pasta, 2 ēd.k. olīveļļa, 250ml sauss baltvīns, 750ml ūdens
Baltā mērce: 30g sviets, 3 ēd.k. milti, 0.75l piens, 60g rīvēts cietais siers, sāls, muskatrieksts
Gatavošanu sāk ar gaļas mērci. Burkānus sarīvē, sīpolus un selerijas kātus smalki sakapā. Malto gaļu kārtīgi sacep uz pannas un pārliek sautējamā katlā. Tajā pašā pannā uzkarsē eļļu un sacep dārzeņus, līdz zeltaini. Pievienot tomātu pastu un maisot cep vēl 2 minūtes. Pievieno apceptajai gaļai, pielej vīnu, ūdeni, izmaisa un sautē 30 minūtes.
Tikmēr gatavo balto mērci. Uz ļoti tīras nepiedegošās pannas vai mērču pannā izkausē sviestu. Iesijā miltus un maisot apcep, līdz zeltaini. Samazina karstumu līdz minimumam un, nepārtraucot maisīt, pakāpeniski lej klāt pienu. Ik pa brīdim izmaisot/izspaidot miltu kunkulīšus, līdz viss piens pieliets. Maisot karsē, līdz mērce kļūst biezāka – aptuveni skābā krējuma konsistencē.
Mērci noņem no plīts un tajā iemaisa rīvēto sieru, sāli un muskatriekstu pēc garšas.
Kamēr mērces karstas, cepamajā traukā lej kausiņu gaļas mērces, pārklāj ar lazanjas plāksnēm (4gb), uzlej gaļas mērci, to pārlej/pārsmērē ar balto mērci, liek atkal lazanjas plāksnes, gaļas mērci, balto mērci utt. Pēdējai kārtaivirs plāksnēm lej tikai gaļas mērci un pārkaisa ar rīvēto sieru.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C. Lazanju cep 25-30 minūtes vidējā nodalījumā. Pirms pasniegšanas atpūtina ne mazāk kā 10 minūtes, lai būtu vieglāk sagriezt.