Ātrs, vienkāršs sautējums pannā ar vieglu sinepju garšu un maigu, sulīgu vistas fileju!
500g vistas fileja, 1 ēd.k. milti, 1/2tk sāls, 1/4tk malti melnie pipari, 2 ēd.k. olīveļļa, 500g kartupeļi, 4 zariņi loki ar balto daļu, 250ml vistas buljons (var no kubiņa), 100g marinēti gurķi, 3 ēd.k. tomātu mērce, 1tk franču sinepes, 1tk graudu sinepes, 3 ēd.k. kapāti pētersīļi (pēc izvēles), 80ml ūdens
Dziļajā pannā ar uzkarsē eļļu. Vistas filejām nogriež taukus, plēves un sagriež tās divās daļās. Šķīvī sajauc miltus, piparus un pusi sāls. Vistu apviļā miltu maisījumā (lieko nokrata), un lielā karstumā cep no abām pusēm brūnu, aptuveni 5 minūtes. Noņem no pannas.
Kamēr cepās vista, nomizo kartupeļus, sagriež kubiciņos, sakapā lociņus. Pannā, kur bija cepusies vista, liek kartupeļus kopā ar lociņiem, ūdeni un atlikuši sāli. Maisot uzvāra, samazina karstumu līdz vieglai viršanai un, ik pa laikam apmaisot, sautē zem vāka apmēram 6 minūtes.
Gurķus sagriež plānās šķēlītēs un pievieno sautējumam kopā ar buljonu, tomātu mērci, sinepēm un strauji uzvāra. Maisot vāra 1 minūti. Vistu liek sautējumā, samazina karstumu un zem vāka sautē aptuveni 8 minūtes, līdz vista viscaur ir mainījusi krāsu.
Ja vēlas, beigās iemaisa kapātus pētersīļus.