Ja jums mājās nekā nav, ņemiet 200g siera, nedaudz miltus, paniņas, pienu un cepiet siera mafinus! Gatavošana tik vienkārša un ātra, ka laikā, kad pārējā ģimene mazgā zobus, viss lielākais darbs jau būs paveikts.
200g milti, 1/2tk sāls, 2tk cepamais pulveris, 1/3tk malti melnie pipari, 1ēd.k. cukurs, 180g + 50g rīvēts labi kūstošs siers, 125ml piens, 125ml paniņas, 1 viegli sakulta ola, 60ml kausēts sviests, 1/2tk kūpināta malta paprika
- Krāsni uzkarsē līdz 190C grādiem un ietauko mafinu pannu.
- Lielā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas: miltus, sāli, cepamo pulveri, piparus, cukuru un 180g sieru.
- Otrā bļodā sajauc slapjās sastāvdaļas: pienu, paniņas, olu un sviestu.
- Šķidrumu pielej pie sausajām sastāvdaļām un ātri samaisa tikai tik daudz, lai miltu/siera maisījums ir samitrinājies. Kult un putot nevajag.
- 50g siera sajauc ar kūpinātās paprikas pulveri. Mīklu ar karoti liek formā, apkaisa ar sajaukto sieru un cep 20 minūtes. Pasniegt var gan karstas tikko no krāsns, gan arī vēlāk atdzesētas – garšos vienādi lieliski. No dotajiem daudzumiem sanāk 12 mafini.