Patiktu gan bērniem kā variācija par picu, bet bērnu tēviem kā pamatīgs piegraužamais alum.
500g maizes miltu maisījums, 300g žāvētas desiņas, 50g sviests, 1 daiviņa ķiploks, 6 zari lociņi, 200g Čedaras siers, milti
Maizes miltu maisījumu var izvēlēties pēc savām vēlmēm – baltmaizi, pilngraudu, ar sēklām vai graudiem. No tā sagatavo mīklu atbilstoši norādēm uz iepakojuma, ievieto lielā bļodā, apsedz un atstāj uzrūgt/uzbriest.
Žāvētas desiņas jāņem atbilstoši plānotajiem ēdājiem – bērniem maigākas, pieaugušajiem asākas. Tās sagriež 0.5cm biezās šķēlēs. Sviestu izkausē, tajā iespiež ķiploka daiviņu un ļauj atdzist. Sieru sarīvē, lociņus sakapā.
Mīklu izrullē 30x50cm lielā kvadrātā un pārsmērē ar pusi no izkausētā sviesta, pārkaisa ar lociņiem, sieru un desiņām. Sākot no garākās malas cieši sarullē. Sagatavoto ruleti ar asu nazi sagriež 12 gabalos.
Kēksiņu (mafinu) pannu izsmērē ar atlikušo sviestu, izkaisa ar miltiem un katrā nodalījumā liek vienu rullīti ar griezuma vietu uz leju. Pārslaka ar atlikušo sviestu, pārklāj ar paŗtikas plēvi un atstāj siltā vietā uzrūgt uz ~30minūtēm.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200C grādiem, rullīšus cep 20-25 minūtes līdz zeltaini. Pēc izņemšanas no krāsns 10 minūtes atdzesē formā, pēc tam ņem ārā.