Ēšanas kultūra pie mums tiek popularizēta visiem spēkiem – kulinārie raidījumi, recepšu portāli, blogi, kafejnīcas, krogi, krodziņi, degustācijas… Kamēr vieni rosina uz gatavošanu mājās, eko/vietējo/sezonālo produktu izmantošanu, citi tikmēr Riga Food 2013 ietvaros rīko reklāmas akciju paši sev – Gastronomijas festivālu, kas norisinās 31.08.-08.09. daudz un dažādās ēdinātavās.
Vairāk kā 70 ēdināšanas uzņēmumi – restorāni, kafejnīcas, picērijas, bāri un krogi ir vienojušies, lai izrādītu sevi visspožākajā gaismā ar speciālām ēdienkartēm, atlaidēm un citiem labumiem un popularizētu ēšanu ārpus mājas. Uzzinot par šo akciju vēlējos uzzināt, kas tad ieplānots īpašajos pārsteigumos, jo Rīga festivālā pārstāvēta diezgan plaši, tomēr caurskatot mājaslapas, atmetu ar roku jau pie piektās – nevienā ne ar pušplēstu vārdiņu nebija pieminēta dalība šajā pasākumā, kur nu vēl izliktas apskatei Gastrofesta nedēļas ēdienkartes. Kā gan lai iekārdinās? Laikam esmu par slinku, lai dotos apmeklēt kaut ko uz dullo, jo tomēr mana pārliecība ir, ka mājās var tieši to pašu, tikpat garšīgi pagatavot.Tas nekas, ka iespējams neizskatās tik glīti un mākslinieciski, pašam jāgatavo un pašam arī trauki jāmazgā 🙂
Īpaši šo pārliecību nostiprināja StreetBurgera (kas arī piedalās festivālā) apmeklējums. Žurnālā Klubs bija slepenā šefpavāra vērtējums, kas bija visnotaļ iedvesmojošs, tomēr klātienes apmeklējums lika vilties. Ko gan dod ar zāli barota liellopa gaļa, ja tā ir visnotaļ interesanta, vistas burgera filejas gabals sīksts (vistas filejas!!!), kartupelīši sīki un sausi? Pat Latvijā ekskluzīvais bonuss – iespēja papildināt savu dzirkstošo dzērienu neskaitāmas reizes nespēja glābt situāciju.
Tomēr, ja nu ir jau sen iecerēts kādu vietu apmeklēt un notestēt, vai īstenība atbilst dzirdētajam/lasītajam (kā man augstākminēto burger-ēstuvi) – sarakstu ar akcijas dalībniekiem varat atrast šeit. Ņemot vērā, ka piedalās dažādām gaumēm atbilstošas ēdinātavas, tad domājams, katrs varētu atrast kaut ko sev.