Ir pierastas un mazāk pierastas produktu un garšu kombinācijas. Vienas mēs atzīstam nonākot jebkurā pasaules malā, citas izraisa šaubas pašu virtuvē.
Arvien biežāk arī mājas virtuvē ienāk šīs nepierastās kombinācijas, piemēram, gaļa ar saldiem augļiem. Augļi ar “pipariņu”. Kā reiz šodien trūka ideju ko iesākt ar no cūkas dibengala nākušu gabaliņu, kā reiz šodien ledusskapī pamanīju dažus aizstāvējušos persikus…
500g cūkgaļa, 3 persiki, 1 burkāns, 1 neliels sīpols, sāls, pipari, malta saldā paprika, karijs
Gaļu sagriež gabalos (~2,5×2,5), pārkaisa ar sāli, pipariem, maltu saldo papriku. Kārtīgi visu sajauc.
Persikus nomizo, izņem kauliņu, sagriež planos pusgredzenos. Burkānu nomizo, sagriež šķēlītēs. Sīpolu sasmalcina. Pusi no burkāniem un persikiem liek ugunsdrošā traukā. Nākamajā slānī kārto gaļas gabaliņus, pārsedz ar sīpoliem un atlikušajiem periskiem, un burkāniem. Pārkaisa ar kariju un nedaudz saldās paprikas pulveri. Trauku pārsedz ar folliju un liek līdz 200° iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī. Sautē 40 minūtes.
Gatavu pasniedz ar rīsiem, pārlej ar sautēšanas laikā izdalījušos persiku sulu.