Jaunajā sarunu forumā ieteica lielisku recepti laša pastētei. Faktiski tikai divas sastāvdaļas un lieliskākā pastēte, kas vēl lieliskāka ir kā pildījums sāļajām kūkām un ruletēm.
2 olas, 2 ēd.k. saldais krējums, 2 ēd.k. kviešu milti, šķipsniņa sāls, 200g maskarpones siers, 2 glāzes saplucināts karsti kūpināts lasis, pipari
Olām atdala baltumus no dzeltenumiem. Baltumus saputo stingrās putās. Dzeltenumus ar sāli un saldo krējumu sakuļ, iemaisa miltus līdz pazuduši kunkuļi, un uzmanīgi iecilā saputotos olbaltumus.
Kvadrātveida cepamo pannu (aptuveni 30*25cm) izklāj ar cepamo papīru. Ielej un izlīdzina mīklu, cep 175 grādos 5 minūtes. Vēl karstu biskvītu atdala no cepamā papīra un no garākās malas satin ciešā ruletē, kopā ar visu iepriekš atdalīto cepampapīru. Atdzesē.
Lasi virtuves kombainā sakapā kopā ar maskarponi un pipariem līdz biezeņa konsistencei. Iegūto masu izberž caur sietiņu, lai atdalītu iespējami palikušās asakas un citas cietās zivs daļas, ja tādas ir gadījušās.
Atdzesētajā biskvītā smērē pusi gatavās masas, satin veltnī, cieši ietin cepamajā papīrā un liek vēsumā (ledusskapī) uz vismaz 2-3h, kamēr krēms ir sastindzis. Dotais krēma daudzums ir pietiekams divām mini ruletēm.
Pirms pasniegšanas sagriež 0.5-1 cm biezās šķēlēs.
Ar lasi ir tā – var ņemt skaistu kūpināta laša filejas gabalu, tomēr iespējams izdevīgāk ir iegādāties veikalos atrodamās kūpinātās laša centrālās asakas, kam ir klāt gana daudz labas gaļas. Uz šo pastētes/krēma daudzumu būtu nepieciešama asaka ar svaru aptuveni 1kg.