Pašu recepti nočiepu Rudei no gatavo.lv, jo pēc pirmā izmēģinājuma tā ierindojās stabilā ieziemojamo produktu sarakstā. Nav gan pavasarīga, bet piederīga vasaras otrajai pusei, kad tomāti pilna siltumnīca vai vismaz lauku onka tirgū no tiem šķiras par mazām naudiņām.
Nelieli stingri tomāti, ķiploki, bulgāru paprika, buntīte lapu seleriju
Marinādes daudzums 1 trīslitru burkai: 2 l ūdens, 2 ēd. k. sāls, 8 ēd. k. cukura, 100 ml 9 % etiķa, 15 melnie pipari
Ķiploku daiviņas novienādo – sagriež nelielu daiviņu izmēros. Tomātiem pie zaļā knibuča, kur kātiņš bija klāt, iegriež un tur iesprauž sagatavoto ķiploku. Piparus sagriež sev tikamos gabalos, ar tiem labi var aizbāzt šķirbas starp tomātiem.
Burkā kārto – nedaudz seleriju lapas (aptuveni tik, cik uz viena kāta uzaudzis) ar visiem kātiem, pa virsu pamīšus – tomātus ar pipariem, burkas augšā uzliek selerijas (tikpat cik apakšā).
Ūdeni uzvāra kopā ar sāli un cukuru. Ar marinādi pārlej tomātus, patur minūtes 10, marinādi nolej, vēlreiz uzkarsē, atkal pārlej tomātiem un tur 10 minūtes. Nolej. Marinādi atkārtoti uzvāra, izslēdz uguni, pielej etiķi un pārlej tomātiem, burkas aizvāko, ietin segās uz nakti, līdz tās pilnīgi atdziest.