Atsvaidzinošas avenes un šokolādes rūgtenums ir lielisks duets!
Rauga mīkla, 800g avenes, 250ml skābais krējums, 3ēd.k. cukurs, 150ml milti, 150ml termonoturīgā šokolāde gabaliņos, 150ml četru graudu ātri vārāmās pārslas, 150ml brūnais cukurus, 150g kausēts sviests vai margarīns
Cepamo plāti izklāj ar cepamo papīru, kuru viegli ietauko ar eļļu vai non-stick aerosolu. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādu karstumam. Mīklu izklāj vienādā biezumā pa visu plāti, neatstājot un neuzlokot maliņas.
Uz mīklas izklāj avenes (var lietot saldētas). Skābo krējumu sakuļ ar cukuru un pārlej avenēm (nevienmērīgi). Liek cepties vidējā nodalījumā 10 minūtes.
Pagatavo šokolādes drumstalas. Bļodā sajauc miltus, brūno cukuru, šokolādi un ātri vārāmās pārslas. Sviestu vai margarīnu izkausē (katliņā vai mikroviļņu krāsnī aptuveni 30sek), pārlej sausos sastāvdaļu maisījumam un maisot sajauc līdz veidojas drumstalas.
Drumstalas izklaidus pārkaisa plātsmaizei un cep vēl 15minūtes, līdz, pieskaroties pie virspuses, var just, ka cukurs ir karamelizējies un dumstalas ir kļuvušas cietas.
Gatavu plātsmaizi pilnībā atdzesē, sagriež gabaliņos.
Šī ir vienkārši fantastiska recepte. Ar nelielu palīdzību izdevās pagatavot. Klāt ņēmu patiesi labu vīnu un rezultāts labāks kā restorānā. Draugi arī pārsteigti. Liels paldies. Un tiešām iesaku izmēģināt ar kādu sarkanvīnu šo.